Безплатна доставка до офис на Еконт за поръчки над 75 лв.

Add Your Heading Text Here

февруари 17, 2018

Лютите чушки са полезни за здравето

Лютите чушки са полезни за здравето, защото са суперхрани. Ето и някои полезни факти за това, как те влияят на организма и здравето ни:

Лютото – витаминна бомба:

В 100 г люти чушки се съдържат само 40 калории и витамин С, колкото в 1 кг лимони. Яркочервеният цвят на чушлетата е заради високото съдържание на бета-каротин (провитамин А).

Лютото ускорява метаболизма

Капсицинът стимулира отделянето на стомашна секреция и по този начин насърчава храносмилането. Т.е. увеличава скоростта на метаболизма.
Той също така спира диария и кървене от язви.

Лютото намалява нивата на кръвна захар

Капсицинът понижава нивата на кръвната захар. Използва се за лечение на диабет и нормализиране на нивата на глюкозата.

Лютото е циркулационен бустер

Лютите чушки могат да окажат драматичен ефект върху вашето здраве, тъй като спомагат за повишаването на кръвообращението. Те също така действат като разредител на кръвта и предпазват от инсулт. Ежедневната консумация на люти храни е всичко, което трябва да направите, за да се насладите на многобройните и важни ползи от лютото за вашето здраве.

Лютото намалява холестерола

Установено е, че лютото е ефективно не само за намаляване на холестерола и нивата на триглицеридите, но също така може да намали агрегацията на тромбоцитите, която често води до фатални кръвни съсиреци. Тези ползи за здравето са много важни за хората, които са застрашени от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Лютото и рак на простатата

Доказано е, че капсицинът успява да спре разпространението на рак на простатата. Капсицинът намерен в люти чушки задейства самоунищожителен процес в двата основни вида клетъчни линии на рака на простатата.

Лютите чушки подобряват съня

Последните изследвания показват, че капсицина се справя успешно с унищожение на раковите клетки.

Лютите чушки са полезни за здравето и ние ги обичаме!

Избери люта чушка