Безплатна доставка до офис на Еконт за поръчки над 75 лв.

Add Your Heading Text Here

Посети първият
музей на лютото в Европа

Музей на лютото

Първият в Европа музей на лютото е вече факт и се намира във фермата на Chilli Hills. 

В музея може да видите над 130 вида люти чушки от цял свят, разделени по географични зони. Ще може да научите за историята и произхода на лютите чушки, интересни факти, рекорди, ползи за здравето, рецепти и много друга полезна информация. Ще може да разгледате експонати и инсталации с разнородни люти продукти. 

Нашият музей предлага едно образователно и увлекателно преживяване не само за феновете на лютото, но и за групи от деца и възрастни.
Изготвили сме програма за училища и детски градини, разберете повече ТУК.

Резервирай твоето люто преживяване сега.

Музей
на
лютото

Обиколка в музея на лютото трае около 20-30 мин. Освен многобройните растения, тук ще може да научите много интересни факти за лютото и лютите чушки, някой от които са:

  • История на лютите чушки
  • Голямото семейство
  • Какво е капсаицинът
  • Скалата на Сковил
  • Как работи лютото
  • Ползи за здравето
  • Рекорди на Гинес
  • Приложение
  • А знаете ли че?…
  • Люти чушки в Космоса

люти турове
с дегустация

Имено в нашия музей ще ви посрещнем с люта напитка и от тук ще започнем обиколката из нашата ферма.

Лютите ни турове са едно уникално изживяване и безценен подарък за всички фенове на лютото. За пръв път в България гостите ни ще могат да се докоснат до най-богатата колекция от люти чушки и информация за тях, поднесена по оригинален начин.

Разбери повече за нашата ферма и Музея на лютото от репортажа на БНТ

Още не си си запазил час?

Направи го сега...

Цена

65 лв. / човек

Продължителност

90 минути

Къде се намираме:

Работното ни време варира, затова моля проверете ТУК
преди посещение или се обадете на +359 878 291 211

До нас може да се стигне с кола (20 минути от центъра на града)

ул. Маркова Ливада,
с. Долни Лозен, София

Работно време:
Всеки ден от 10:00 до 20:00 часа
(при сухо време)

С градски транспорт: автобус N:5
(до спирка 0961 Кметство Лозен)

Запознайте се с уникалната експозиция, скрита в сърцето на фермата на Chilli Hills –  неповторимият ни музей на лютото, където сортове люти чушки от всички краища на света ви очакват, за да разкажат своята история. Обещаваме да я разкажем и ние, само че толкова увлекателно, че и малки, и големи да станат фенове на различните сортове люти чушки.
Виж повече

Пикантната идея

Музеят на лютото не просто е дом на десетки сортове люти чушки, но е и място, където човек може да разбере всичко за тях. Като започнем от скалата на Сковил и стигнем до рекордите на Гинес, нашите квалифицирани гидове са склонни да разкрият всички тайни на пикантните растения. Къде виреят, как се отглеждат, за какво се използват и най-вече – колко са люти. В музея на лютото се провеждат и нашите турове, които дават шанс всеки сам да разбере люти ли са наистина десетки сортове люти чушки. Това и още много пикантни тайни Ви очакват при всяко посещение на фермата на Chilli Hills.

Ферма за люто

140 различни сортове люти чушки в 9 оранжерии на 9000 квадратни метра площ – фактите за нашата ферма за люти чушки говорят сами за себе си.

Лютото приключение

В деветте богати оранжерии любители и фенове на силните усещания могат да открият любимите си сортове люти чушки. Сред 140 различни вида в Музея на лютото присъстват истински звезди на лютия небосклон като небезизвестната „Naga Viper“ – едно наистина свирепо пикантно растение, както и по-благосклонни към небцето сортове люти чушки като „фресно“. Централно място, по обясними причини в колекцията на Chilli Hills, заема и най-лютото българско оръжие – чушката „Български морков“ . Въпреки приликата си с добронамерения кореноплоден зеленчук тя е сред сортовете люти чушки, които ще се постараят да не ги забравите. Вероятно затова на територията на България това растение е по-познато с името „Румънка“.

Личният опит

Ако искате да се запознаете лично с по-свирепите и с по-милите сортове люти чушки, за да видите с кой от тях ще си допаднете най-много, фермата и Музеят на лютото са идеалната дестинация за Вас. Разгледайте нашата колекция, запишете се за лют тур в Chilli Hills и ако смеете, вземете участие в някое от нашите предизвикателства. Предлагаме дегустации на място, много интересни игри за малки и големи, както и богата селекция от продукти в нашия магазин. А, и най-хубавото – посещението във фермата е напълно безплатно и ви струва малко да ни посетите и да го разгледате. Защото за всички е ясно – едно е да чуваш колко са люти чушките, съвсем друго обаче е да се убедиш сам.

Нашата лютива ферма предлага:

Фермата

Научи повече:

Музей на лютото

Научи повече

Лют Тур

Научи повече

Детски Кът

Научи повече

Тиймбилдинг

Научи повече

Зелено училище

Научи повече

Магазин

Научи повече

Храна на колела

Научи повече

Избери люта чушка