Безплатна доставка до офис на Еконт за поръчки над 65 лв.

Add Your Heading Text Here

май 28, 2018

Да върнем Българския морков – Chilli Hills Мисия

Мисия Chilli Hills – Bring back the Bulgarian Carrot Chilli Pepper!

Още от създаването на Chilli Hills имахме цел – да открием и селектираме наша родна люта чушка и да я поставим на световната карта на лютото.

В нашия рисърч през годините се оказа, че тази чушка винаги е съществувала, но е по-популярна извън пределите на страната, отколкото тук.

Именно това бе причината да променим основната цел на нашата мисия. Това, към което се стремим, е да я върнем и популяризираме в България – там, където тя принадлежи.

“Български морков” е единственият сорт българска люта чушка, който е познат извън пределите на страната. Това е сорт с богата история!

Произлиза от България, където е позната под името Румънка, а по време на студената война през 80-те години е пренесена отвъд желязната завеса и култивирана като сортова люта чушка. Това, с което се различава от всички чушки отглеждани в България е, че притежава непроменливи генетични параметри – цвят, размер и най-важното сила на лютивост.

Името “Български морков” идва по очевидни причини – произходът и е от България и прилича на морков (по цвят и форма).

Характеристики:
Произход: България
Сила на лютивост: 10 000 – 30 000 сковила
Цвят: оранжев
Размер: 10 – 12 см
Сеитба: Края на февруари – март
Бране: юни – октомври
Добив: около 2кг на растение

Българският морков е чушка със средна лютивост, между 10 000 – 30 000 сковила, което я прави около 10 пъти по-люта от популярното Халапеньо.
Съдържа богато количество витамин C, бета каротин, витамин А, калий, магнезий и желязо.
Вкусът е остро лют, интензивен и парещ.

МИСИЯ:
При закупуване на наш продукт, който съдържа “Български морков”, ще ви изпратим подарък пакет семена за засяване. Този пакет съдържа 5 бр. семки “Български морков”

ПОСЕТЕТЕ специализирания сайт www.bulgariancarrot.com, където ще разберете всичко относно Бългърския морков и неговото отглеждане и нашата благородна мисия.

Използвайте хаштага #bulgariancarrot и #българскиморков за да дадем допълнителна гласност на нашата мисия.

Купи семена
Купи лют сос Bulgarian Carrot
Купи люта паста Bulgarian Carrot

Избери люта чушка