Безплатна доставка до офис на Еконт за поръчки над 65 лв.

Add Your Heading Text Here

юли 16, 2017

Люта бира Бял Щърк

beerstroke

Дами и господа, представяме ви тъмната страна на Белия Щъркел!

Преди близо година с нас се свързаха нашите приятели от Бял Щърк. За тези от вас, които не са запознати – Бял Щърк е една от първите крафт(занаятчийски) бири в България. Произвежда се в Белгия по оригинално разработени рецепти тук.
Идеята на Бял Щърк бе да създадем заедно нова бира, тип “Стаут”, с шоколадово лют привкус. Процесът бе дълъг, за целта използвахме опушени чушки Чипотле и Хабанеро. Година по-късно резултатът е налице.
По случай стартирането на новия Щърк, каним всички желаещи да присъстват на официалното събитие, където ще имат възможността да го пробват.

Ние от друга страна ще се погрижим за храната с нашия Street Kitchen и лютивината с Бalkan Hot Sauce. За място на събитието сме избрали най-добрия бар за крафт бира в София – Kanaal. 

Скоро бирата ще бъде предлагана и в нашия онлайн магазин.

Ето и официалния прес релийз за продукта:

“Този Щърк се предаде на Тъмната страна. Развихрихме се и създадохме Стаут с богата доза шоколадов мауц, наситен с екстракт от люти чушки Чипотъл и Хабанеро, които нашите приятели от Чили Хилс отглеждат във фермата си край с. Кокаляне, в самите поли на Витоша. Както всички останали наши бири, така и тази тук е нефилтрирана, непастьоризирана, не съдържа изкуствени заместители и консерванти.”

Избери люта чушка